Aktualne wydarzenia

Jesienne szkolenia kulinarne Moonsfery i Jarka Uścińskiego.

Kulinarne wtorki i niedziele przez całą jesień na okrągło.


Prowadzący to Grażyna Uścińska, Jarosław Uściński i Norbert Gołębiowski. Kochamy kuchnię i pracę z Wami. Dlatego wsparci załogą Moonsfery jesteśmy gotowi przygotować dla Was szkolenia na najwyższym poziomie kulinarnym. Nazywam się Jarek Uściński. Jestem kucharzem właśnie, dlatego że uwielbiam cieszyć Ludzi. Cieszyć, ale także zarażać dobrymi pomysłami. Może to nie popularne pośród szefów kuchni ale ja nie tuchlę dla siebie tajemnic zmyślonych pomysłów kulinarnych. Oddaję je Wam najszybciej jak to tylko możliwe to w postaci menu restauracji a innym razem właśnie podczas szkoleń kulinarnych.
We wtorki zajęcia rozpoczynamy o godz. 18: 00 i z założenia trwać powinny do trzech godzin. Często jednak i po pięciu nie można się rozstać. Tak już jest, że temat jedzenia na szczęście mocno zgłębiamy tego dnia i końca nie widać.
Zajęcia niedzielne to start o godzinie 10: 00 i podobnie jak wtorkowe kończymy, gdy temat wyczerpiemy w 100 %.
Koszt jednoosobowego zaproszenia to 230 PLN. i zawiera zawsze pyszny drink powitalny oraz napoje chłodzące. Do degustacji menu podamy także po 2 kieliszki wina na osobę. Podsumowując wręczymy Państwu certyfikat ukończenia szkolenia "Strefy dobrego smaku " Jarka Uścińskiego. Na całą ofertę napojów i alkoholi udzielimy Państwu rabatu wysokości 20%. Zapraszamy Gości indywidualnych lub całe zespoły. Realizujemy zajęcia dla zespołów od 6 do 14 osób jednorazowo. Realizacja zajęć dla większej liczby Gości nie zapewni odpowiednio wysokiego poziomu szkolenia. Szkolenie jest także pomysłem na urodziny, imieniny czy inna formę integracyjno – rodzinnego spotkania. Co ważne jeśli macie Państwo własną grupę i chcecie zrealizować takie szkolenie - datę ustalimy indywidualnie dopasowując do Państwa potrzeb.
Jesień w Polsce jest cudowną porą dla zbiorów. Niesamowita różnorodność produktów daje szansę przygotowania cudownych smaków. Jabłka, śliwki, gruszki, maliny, rabarbar, ogórki i pomidory. Zamykając te produkty na długi okres w słoikach w zmyślnych kompozycjach dajemy sobie niepowtarzalną okazję do zaczarowania zimowych wieczorów. Konfitury, pikle, dżemy i wiele innych propozycji połączonych z odrobina szaleństwa kucharza musi równać się "Pyszne".
Dlatego głównym tematem szkoleń jesiennych będą sposoby konserwowania żywności na zimę i wczesną wiosnę. Podzielimy się z Wami naszymi odkryciami i ośmielimy.


Tematy kulinarnych zajęć:


  • "Przetwory z pomysłem" Zapraszamy 15 i 17 września. Z wielu zakątków naszego kraju ale także Świata przywozimy pomysły i przyprawy. Sami hodujemy całkiem ciekawe zioła i przyprawy. No i co najważniejsze – jesteśmy kucharzami więc nawet najprostsze konfitury czy pikle otrzymują to czego oczekujecie od kucharzy – pomysł, smak, niepowtarzalność i zdrowie. Gdy połączymy to z najwyższej jakości owocami i warzywami otrzymamy bezbłędne konfitury czy pikle. Poznam Was także z innymi technikami konserwowania żywności. Ususzone maliny, pesto z majeranku czy z już dojrzewających malusich i ciemnych winogron galaretki pełne pektyn i aromatów.

  • "Cukiernik domowy" Zapraszamy 22 i 24 września oraz 10 listopada. To szkolenie świetne dla fanatyków gotowania ale także całych rodzin. I znów jak na zajęcia z kucharzami przystało – ciekawostki bo autorskie i czasami lekko szalone pomysły musza być ciekawe. Makowiec ale na słono, chleb pełen zdrowia czy wreszcie formy mufinek przesycone jednak nie jak w USA cukrem. My przesycimy je zdrowymi smakami a ubarwione przyprawami uśmieją Wasze języki.

  • "Wędzenie mniej lub bardziej tradycyjne" Zapraszamy 29 września i 01 października. Prowadzę min. narodową reprezentację BBQ więc nietaktem było by nie dzielenie się wiedzą. Podczas takich szkoleń wyłuskujemy to co naj naj nawet w kuchni Amerykańskiej. Wszak to ojczyzna BBQ nie licząc Australii. Połączenie wędzenia z lekkim grillowaniem daje właśnie BBQ. Pod koniec października wyjeżdżamy na kolejne mistrzostwa do USA i kilka treningów z pewnością pomoże także Państwu zapoznać się z tą przepyszną dyscypliną kuchni. Od razu dodam że nie tylko potężna grillowędzarnia musi być tym jedynym urządzeniem pozwalającym na realizację smaku BBQ. Pokaż Wam jak przy użyciu Grilla także poddać produkty procesowi BBQ. Co ważne nie obejdzie się bez podkreślającego smak drewna selekcjonowanych roślin. Bo jak z winem tak i wędzeniem – jakie drewno taki finalny smak produktu. Wyobraźcie sobie cudowną szynkę wieprzową czy kurczaka przesyconego smakiem specjalnie do tego celu przygotowywanych mieszanek przypraw i sosów. Takim procesom podamy także desery i owoce. Wynik zaskoczy wszystkich.

  • "Pasty kluski makarony" zapraszamy 08 i 20 października oraz 17 listopada. Wodza fantazji nie ma końca. Używając aktualnie dostępnych świeżo zebranych produktów tworzymy cudne aromaty i smaki. Musicie wiedzieć że prawdziwy kucharz ma w jednym palcu ten temat. Zaproszę Was do nauki i odkrywania. Ciasta i tajemnice jakości. Formy klasyczne i zmyślane. Pierożki nie standardowe faszerowane radością i zabawą. Cena wakacyjna 220 pln za osobę. Wymagana minimalna ilość uczestników to 6 osób. Maksymalnie 14 osób co gwarantuje godny poziom i jakość przekazanej uczestnikom wiedzy.

  • "Dietetycznie Fit" zapraszamy 15 i 27 października. Smacznie i energetycznie – pokażę Wam odmiany ryb które wręcz składem są wskazane dla sportowców i dbających o siebie ludzi. Zioła, sałaty, warzywa i owoce a na to wszystko lekkie i prawdziwe dresingi. Stworzymy grupy produktów wokół których podróżując odżywimy nasze organizmy a nie tylko nakarmimy. Podsumowując mięsami pokażę Wam co i jak żeby suplementy diet nie zaśmiecały waszych organizmów i nie rujnowały portfeli. Powiemy co jeść jesienią, zimą i wczesną wiosną – to ważne biorąc pod uwagę tony produktów ślicznych ale nie koniecznie dobrych.

  • "Będę Mamą" zapraszamy 29 października oraz 10 i 19 listopada. To absolutnie priorytetowy temat. Jaka dieta takie nasze cale Życie. Często nie zdajemy sobie sprawy jak mocno zmieniły się nasze przyzwyczajenia kulinarne od raptem 30 lat. Przedstawimy Wam pomysły, metody i reguły jakimi należy kierować się w zdrowym prowadzeniu domu i siebie. Jak zrobić szybko smaczną i zdrową zupę. Jak zachęcić dzieci do jedzenia tego co dla młodych i bardzo młodych jest tabu. To szkolenie poprowadzi moja małżonka Grażyna Uścińska – posiada ogromną wiedzę na temat zagrożeń i przyzwyczajeń kulinarnych współczesnego świata i stylu życia.


Zapraszam do zapisywania się na wtorkowe i niedzielne zajęcia.
sprzedaz@moonsfera.pl oraz tel. 22 560 37 33.


Takie warsztaty to świetna forma urodzin, imienin i po prostu spędzania czasu w modnej formie. To także szansa powalczenia w kuchni bez presji – przypaliło się, nabrudziło się – tu jak w bajce – abrakadabra, czary mary – zmyte przypalone gary. Dodając do niektórych szkoleń taras na dachu Centrum Olimpijskiego warsztaty przerodzić się mogą w całkiem konkretną imprezę. Daty wtorkowe i niedzielne są wiążące tylko dla indywidualnych Gości. Jeśli więc jako grupa chcecie takiej zabawy – proszę o mail na sprzedaz@moonsfera.pl dostosujemy datę do Waszych potrzeb. Także tematy to propozycja. Dla grup zorganizowanych przygotuję niemal każdy temat kulinarny. Także cocktail bar.

 

Zapraszam do pysznej zabawy
Restauracja i Catering Moonsfera
Kawiarnia i Cukiernia „ Oficyna Kuchenna” w Pałacu Wilanów
www.moonsfera.pl
sprzedaż@moonsfera.pl
precyzyjnie doradzę 510 126 484
22 560 37 33
Zapraszam smacznie

Jarek Uściński


Nr konta bankowego firmy O5 Sp Z00.:
Bank Przemysłowo Handlowy PBK SA
12 1060 0076 0000 3200 0100 8707